Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Doh!

Ναι το (doh!) βγαίνει από κάπου που δεν ξέρω και απλά επειδή δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω έβαλα αυτόν. Cool, huh? Μου είχε λείψει να κάτσω να γράψω post που να γεννιέται live στον blogger και όχι να το έχω προ-σκεφτεί.
Τις τελευταίες μέρες ζω όπως κάθε κάτοικος της πρωτευούσσης που χρησιμοποιεί τον ΗΣΑΠ το παιχνίδι με τους κλεισμένους σταθμούς και της αναζήτησης του τρένου που δεν σε κατεβάσει Ομόνοια ενώ εσύ θες να πας Μοναστηράκι. Άμεση συνέπεια είναι να συνωστίζεται ο κόσμος στις αποβάθρες (κάτι που γινόταν και πριν ο
πότε φαντάσου τι γίνεται τώρα), να φωνάζουν, να γκρινιάζουν, να χάνονται και τελικά να στριμώχνονται σαν σαρδέλες στα βαγόνια για να πάνε στο καλό.
Πάντα μου άρεσε να παρατηρώ ανθρώπους στα ΜΜΜ. Ξέρω ότι θα πετάξεις κακία και θα πεις πως κοζάρω άντρες αλλά δε θα στο αρνηθώ διότι εδώ λέμε αλήθειες. Αλλά όταν δεν υπάρχουν τεκνά στα βαγόνια (άσε δε που είμαστε και δεσμευμένοι άνθρωποι τώρα πια) συνηθίζω να χαζεύω ανθρώπους, να προσπαθώ να καταλάβω που πάνε, να προσπαθώ να τους ψυχαναλύσω. Όταν μάλιστα μιλάνε και στο κινητό, τότε είναι που το αυτί μεγαλώνει κατά 3 ίντσες προκειμένου να ακούσω καλύτερα με ποιον μιλάνε, αν δε είναι και κουκλάκια, τότε προσπαθώ να καταλάβω αν είναι και δικά μας (πάλι έχασες το στόχο σου όμως και θα σε μαλώσω).

Εδώ και μερικά χρόνια (αν και δε μπορώ να προσδιορίσω την ακριβή χρονική στιγμή) με θυμάμαι να προσπαθώ να είμαι χαρούμενος, να προσπαθώ να είμαι ευτυχισμένος. Ω μα τι ματαιόδοξος θα αναφωνήσει κανείς! Και όμως. Τα πράγματα είναι πάντα πιο σύνθετα. Δε μπορούσα ποτέ να ορίσω ποσότητες μέτρησης της χαράς (πέραν από εκείνες τις στιγμές που απλά γελάς χαζοχαρούμενα και νιώθεις στο στομάχι σου κάτι το ευχάριστο χωρίς να είναι το προφιτερόλ που χωνεύεις) και κλίμακες ευτυχίας. Τι θέλει όμως κάποιος για να είναι ευτυχισμένος; Άλλοι λένε υγεία. Άλλοι θέλουν λεφτά. Άλλοι προσδοκάν την ιδανική σχέση, οικογένεια, παιδιά. Είναι τελικά η ευτυχία τόσο ατομικευμένη ή υπάρχουν μέτρα και σταθμά; (ρωτάω, δεν έχω απάντηση)
Τις προάλλες με το πιπινάκι μου σε γνωστό bar της Αθήνας είχαμε μια συζήτηση (η οποία δε θυμάμαι από που ξεκίνησε) αλλά με κάποιο τρόπο κατέληξε στην αποτέφρωση (των νεκρών ντε). Μου είπε ότι μιλάω πολύ κυνικά για το θάνατο. Και του είπα πως νιώθω ότι έχω ήδη καταφέρει και ζήσει πολλά ώστε να μη με νοιάζει. Αφού ξεπέρασε το γεγονός ότι δε σκοπεύω να αυτοκτονήσω σύντομα μου είπε πως δεν πρέπει να σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου. Μα αφού ξέρεις ότι είμαι εγωιστικό γαιδούρι του απάντησα. Και μετά μου είπε πως δεν ξέρει πως θα το ξεπερνούσε αν χανόμουν ξαφνικά (τι ερωτική συζήτηση δε βρίσκετε;). Εγώ του είπα πως θα του άφηνα σημειώματα όπως στο P.S.I love you (ακόμη να τη δεις την ταινία που σου είπα) ή ακόμα καλύτερα θα μπορούσε να γίνει ο ίδιος ταινία.


Και έπειτα σταμάτησα για λίγο να του μιλάω. Σταμάτα το γράψιμο θα μου πεις γιατί έχεις ξεκινήσει από τα έργα στον ΗΣΑΠ και μέσω καύσης νεκρών έχεις καταλήξει σε μία νεκροσυζήτηση με το πιπινάκι σου. Λίγο ακόμα. Μπορεί να μην έχω βρει ακόμη το νόημα της ζωής, την έννοια της ευτυχίας. Καταλαβαίνω όμως πως υπάρχουν άνθρωποι γύρω μου που τους έχω αφήσει ένα κομμάτι μου. Καταλαβαίνω όταν περνάω καλά μαζί τους. Σίγουρα δεν αρκεί αυτό, αλλά είναι μια καλή κατεύθυνση δε νομίζεις...;

-Τι σκέφτεσαι και σταμάτησες να μιλάς;
-Το τέλος της ταινίας σου, είπα χαμογελώντας και ήπια την τελευταία γουλιά κρασί.

14 σχόλια:

daskalos είπε...

Den ksero giati, alla afth h anarthsh, an kai milaei gia nekrous kai loipa, mou afhse mia polu oraia aisthsh... to oti eisai polu kala me to "pipinaki" se exei ephreasei kai ston tropo pou grafeis...

mhn ton tarazeis omos milontas tou gia thanato... oso kai na leme emeis oi anthropoi oti eimaste symvivasmenoi me thn idea tou den to katafernoume pote...

take care...

Keen On Boys είπε...

Το να παρατηρείς ανθρώπους (όχι μόνο στα ΜΜΜ, αλλα στο δρόμο, στην καφετέρια κλπ) κι εμένα μ'αρέσει και μάλιστα έχει τύχει ορισμένους να τους ξαναπετυχένω στο κέντρο.

Ο θάνατος απο την άλλη καλώς ας έρθει. Δεν θεωρώ οτι έχω ζήσει πολλά though... ούτε οτι θα πάω ευτυχισμένος ή χορτάτος, όμως κακά τα ψέμματα (κι εδώ θα γίνω άθελά μου κυνικός) ο θάνατος είναι το μόνο σίγουρο πράγμα σ'αυτή τη ζωή.

Το χρήμα, ο έρωτας, η οικογένεια, τα παιδιά και ο,τι ορίζει την προσωπική ευτυχία του καθενός δεν είναι σίγουρο οτι θα σου κάτσουν.

Επίσης άσχετο αλλα όταν πεθάνω θέλω να με κάψουν, σιγά μη κάτσω να με φάνε τα σκουλήκια! :Ρ

aKanonisti είπε...

Τι τέλος φαντάστηκες????

(στο καλυτερο μας το έκοψες...χασάπη!!)

b|a|s|n\i/a είπε...

ποτέ δεν είναι αρκετά! να 'χαμε και δυο ζωές και δέκα και περισσότερες. doh! ;)

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Χμ, έλα που κι εγώ θέλω να με κάψουνε όταν φύγω, αλλά πώς θα γίνει?...
Το "D'oh!" είναι επιφώνημα που καθιέρωσε ο Homer Simpson, τόσο πετυχημένη που κατάφερε να μπει μέχρι και στο Oxford English Dictionary!

Saigon

ProFyLaKtiKo είπε...

daskale, δεν τον τάραξα πολύ μάλλον. εκτός αν πείστηκε πως είμαι παντελώς τρελός

keen, εννοείται πως θα καούμε. περιμένουμε το διάταγμα και μετά βουρ στο κρεματόριο.

aKanonisti, ε αυτό δεν του το είπα... μετά αλλάξαμε θέμα...

basnia, λες ε; ελπίζω τουλάχιστο να μη βαριόμασταν

Saigon, thanx για την επισήμανση. όσο για την καύση, έρχεται το διάταγμα. ελπίζω να εφαρμοστεί κιόλας.

Θράσος είπε...

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που νομίζεις ότι έχεις χορτάσει ζωή ή ότι η συγκεκριμένη στιγμή είναι τόσο τέλεια που δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στο μέλλον, και ότι και να σταματούσε η ζωή εκείνη τη στιγμή δεν θα σε πείραζε.

Άσχετο, μην τον κοψοχολιάζεις τον άνθρωπο...

apos είπε...

Τελικά, οι μονογαμικοί είμαστε οι καλύτεροι στο να παρατηρούμε (κοζάρουμε) τους ανθρώπους.

stella είπε...

τζιν τζιν τζιν πως του παν καλε τα τζιν!!

μακια!!

Salonika3 είπε...

Θα συμφωνησω με τον δασκαλο!!Πρεπει να περνας ωραια με το πιπινακι!!!τυχερακο!!Προσεχε μην το χασεις με τα περι αυτοκτονιας, γιατι αμα ειναι και λιγο μικρουλης, λιγο χαζουλης, λιγο ξανθια θα τα πιστεψει!!!

btw αυτο με το να ψυχολογω τους γυρω μου το εχω και εγω, μου αρεσει παρα πολυ να προσπαθω να σκιαγραφησω τον αλλον!

καλο απογευματακι!!!!

tovenito είπε...

προτιμώ το ίου από το doh!
εντάξει, η συζήτηση είναι σαν τα καγκουρό, πηδάει από εδώ και από εκεί! δεν μπορείς να την προβλέψεις εκ των προτέρων!
χαίρομαι πολύ πολύ για σένα σκατόπαιδο!

ProFyLaKtiKo είπε...

Θράσε, δεν ξανακοψοχολιάζω κανέναν (ψέμμαααααααααααααααααα)

apos, χμμ. ωραίο συμπέρασμα. το κρατάω.

stella, τζιν; δε σε πιάνω

Salonika3, περνάμε καλά, ω ναι, καλό βράδυ!

tovene592, εντάξει θείε!

Ανώνυμος είπε...

Όμορφο και αυθόρμητο!
:)

ProFyLaKtiKo είπε...

πλαστικό μου φτερό, σ ευχαριστώ :)