Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Είναι και αυτός ο καιρός...

"Οι Κυριακές είναι μελαγχολικές" είπα στο πιπίνι για να συμφωνήσει μαζί μου και οι δυο μαζί να παραδεχτούμε πως αυτός ο καιρός τα κάνει ακόμα χειρότερα. Και τελικά τι είναι καλύτερο να κάνεις μία μελαγχολική Κυριακή, να μείνεις μέσα χαλαρώνοντας με δημιουργικά πράγματα (κοιτώντας το ταβάνι ή κάνοντας δουλειές του σπιτιού που δεν κάνεις ποτέ τις άλλες μέρες ή τσεκάροντας τα mail σου και τις ίδιες σελίδες στο internet μήπως άλλαξε κάτι από το τελευταίο refresh) ή να βγεις έξω να του δώσεις να καταλάβει (παρά του ότι κατά βάθος θα σκέφτεσαι πως έρχεται μία εβδομάδα με υποχρεώσεις και το ότι τελικά όταν είσαι εκτός σπιτιού σου έρχονται τα σημαντικότερα mail και συμβαίνουν τα σημαντικότερα πράγματα στο internet);

Με τέτοια ερωτήματα, θα σας πω πως η Tilda Swinton είναι θεότητα (γιατί όλοι οι gay τη λατρεύουμε;) και παίζει υπερτέλεια στο "Io sono l'amore", το οποίο είδα με το πιπίνι, αυτή τη μελαγχολική Κυριακή που μας πέρασε. Και μετά άρχισα  να αναρωτιέμαι όλη τη Δευτέρα, μήπως τελικά οι Δευτέρες είναι πιο μελαγχολικές, επειδή έχει όντως αρχίσει η εβδομάδα υποχρεώσεων και από την πολύ σκέψη πέρασε και η Δευτέρα και εγώ ακόμη σκέφτομαι αυτό το post. Η ταινία πάντως, αν και κυλάει λίγο αργά και δε βρίθει σεναριακής πρωτοτυπίας, χαρακτηρίζεται από καλές ερμηνείες (η Tilda Swinton είναι θεά σε ό,τι και να παίξει) ενώ η σκηνοθεσία είναι ιδιαίτερη και καλαίσθητη. Μη τη χάσετε, το σίγουρο είναι πως τουλάχιστον θα σας προβληματίσει στο τέλος, περισσότερο και απόσο προβλημάτισε εμένα το ζήτημα της μελαγχολικής Κυριακής. Καλή εβδομάδα!

14 σχόλια:

Vangel Greko είπε...

Πάντα η βροχή φέρνει μια μελαγχολία...

το θέμα είναι πως μπορεί κάποιος να την ξεπεράσει με χαμόγελο!!

Καλησπέρα & καλή βδομάδα!!

Kος Μηδενικός είπε...

Βασικά οι Κυριακές το έχουν αυτό...πόσο μάλλον οι βροχερές! Μου αρέσει να κάθομαι με καλή παρέα στο σπίτι μου κάτι τέτοιες Κυριακές και να μη κάνω πρακτικά τίποτα!!! Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο αυτό είναι τελικά συχνά μια Hollywood fantasy!

Hfaistiwnas είπε...

"αι μετά άρχισα να αναρωτιέμαι όλη τη Δευτέρα, μήπως τελικά οι Δευτέρες είναι πιο μελαγχολικές, επειδή έχει όντως αρχίσει η εβδομάδα υποχρεώσεων" χεχεχε κάπως έτσι!
Κάπου ξαναείδα το τρέιλερ και μου άρεσε!!!

Καλημέρα!

sCaTterBraiN είπε...

όχι, οι κυριακές είναι πιο μελαγχολικές από τις δευτέρες, τη δευτέρα έχεις πολύ τρέξιμο για να μελαγχολήσεις...
ωραίο φαίνεται το τρέιλερ, αλλά αυτό που δεν κατάλαβα περί τίνος προκειται με ανησυχεί.
;-)
καλή τρίτη!

karkinos7 είπε...

Η Κυριακή έχει μια περίεργη αίσθηση μοναξιάς είτε είσαι με παρέα είτε όχι...Στο είτε όχι τα πραγμάτα είναι πιο επικίνδυνα!!!
Οι Δευτέρες οι δικές μου,συνήθως έχουν νεύρα γιατί προκύπτουν προβλήματα στη δουλειά!!!!
Την Καλημέρα μου!!!
Καλό Υπόλοιπο Βδομάδας!!!

mahler76 είπε...

μόνο εγώ δεν μελαγχολώ ποτέ?

Επίσης, ποια είναι η Tilda Swinton???

ProFyLaKtiKo είπε...

Bangel, και η βροχή και η κυριακή και οι δουλειές και όλα! αλλά χαμογελάμε και προχωράμε. σαν την αγγελική ηλιάδη

Zero Point, γιατί καλέ. we like friendly sundayz on a couch

Hfaistiwnas, :)

sCaTterBraiN, το πιπίνι λέει πως άμα το τρέιλερ τα λέει ολα δεν έχει νόημα να πας να δεις την ταινία. αρκεί να ξέρεις το ρεζουμέ, το οποίο φαντάζομαι δεν διάβασες οπότε είσαι οκ ;-)

karkinos7, είτε, είτε... δεν έχει σημασία! υγεία! φιλιά!

mahler76, εσύ είσαι starrr πως να μελαγχολήσεις. u dont know tilda?? google her!

g for george είπε...

Η Swinton είναι μορφή. Τέλος.

mahler76 είπε...

@g for george
έγινες λεσβία τώρα στα γεράματα?

ProFyLaKtiKo είπε...

g-4-g, θεότητα. όχι απλή μορφή.

mahler76, ε δεν είπε πως θέλει και να την πηδήξει δα.

kat. είπε...

νομίζω πως οι κυριακές είναι για να κάνεις ότι σου έρχεται στο μυαλό. ότι δεν μπορείς να κάνεις στα μέσα της εβδομάδας ή έστω οτι θέλεις να το κάνεις καλά!
πάντως δεν είναι περίεργο που τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας κυριακή, τα "μετράμε" αλλιώς;
ή εμένα μου φαίνεται έτσι;

ProFyLaKtiKo είπε...

kat, δίκιο έχεις. και τα μετράμε και αλλιώς και νιώθουμε και αλλιώς ;-)

Ιθάκη-man είπε...

Και εγώ στην αρχή θα ρωτούσα ποια είναι η Tilda Swinton ΑΛΛΑ κατάλαβα ποια είναι χωρίς να το κάνω σερτς (σαν τον άλλον τον καλαθοσφαιριστή) Αχ και μένα μ' αρέσει πολύ και θα συμφωνήσω στο ότι είναι θεά ότι κι αν κάνει

Dimosthenis είπε...

Η Tilda Swinton την απογείωσε την ταινία, καλό μου Profylaktiko! Ειδικά η σκηνή στην εξοχή είναι όλα τα λεφτά! :) Ξέρεις εσύ.