Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Το έαρ το γλυκύ

Άντε πέρασε και το Πάσχα, και τώρα τέρμα οι αργίες (το φωτισμού του Αγίου Πνεύματος περιμένουμε μοναχά) και θα μας πάει σερί μέχρι καλοκαίρι. Ελπίζω τουλάχιστον να καλοκαιριάσει σύντομα (και εννοώ να βγάλουμε τις βερμούδες μας), διότι χθες που επέστρεψα από τα πάτρια εδάφη με υποδέχτηκαν κάποιες χοντρές ψιχάλες. Και τώρα που έγραψα "πάτρια εδάφη" να θυμηθώ άλλη μια φορά να μη ζήσω (ακόμη) στην ελληνική επαρχία (και δη σε νησί που δε μπορείς να ξεφύγεις αν δεν πνιγείς και δη σε μικρομέγαλη πόλη).

Το αχανές της Αθήνας με κάνει συνεχώς να ξεχνώ (και φυσικά να μου έρχεται κατακούτελα όταν το αντιμετωπίζω) ότι στην επαρχία οι γκέι (που δεν κρύβονται επιμελώς στα σπίτια τους) γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους. Μικρό το κακό θα μου πεις, αφού στην Αθήνα έχουν παρθεί οι μισοί μεταξύ τους. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι στην Αθήνα, τελειώνεις με τους μισούς (μη δίνεις έμφαση στις μερίδες, ολόκληρο, μισό, σχετικές οι έννοιες) και πιάνεις τους υπόλοιπους ή ανακαλύπτεις καινούριους. Εδώ ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα. Στην επαρχία δεν υπάρχουν οι "άλλοι μισοί" διότι είναι μια φούχτα όλοι και όλοι. Με αποτέλεσμα να αναλώνονται μεταξύ τους σε παρέες, τσακωμούς, ενίοτε σεξ και ότι βρεθεί στο διάβα τους.
Είναι πραγματικά φοβερό, το πως κάθε φορά που θα επιστρέψω (3 φορές το χρόνο) έχουν έρθει τα πάνω-κάτω και κάθε φορά χρειάζομαι εντατικά μαθήματα (και σκεψ εντατίκ βεβαίως βεβαίως που λέει και ένας βλόγκερ) για να καταλάβω τι έχει αλλάξει στη σκακιέρα. "Μα όχι αυτός ο παλιόπουστας μας ανακάτεψε", "Αυτή η τζίβα κάθεται και μας θάβει", "Δες, δες το γκομενάκι που περνάει απέξω" Ουπςς, το τελευταίο είναι πανταχού παρούσα ατάκα.

Το τελευταίο που αποκόμισα από άλλη μία αρπαχτή στα πάτρια, ήταν πως όλοι ξέρουν ποιος (ή ποια διότι εγώ τόσες homo γυναίκες δεν έχω δει ούτε στην Αθήνα) έχει πάει (ή δεν έχει πάει γιατί παίζουν και χυλόπιτες) με ποιους (ή ποιες αντίστοιχα). Μάλλον αυτή είναι και η απαρχή της διχόνοιας και του φαύλου κύκλου : Ή το κάνεις με αυτόν που σου λαχε (και μετά μπαίνεις στις λίστες, οι οποίες περιλαμβάνουν και celebrities) ή δεν το κάνεις (και σε συζητάνε γιατί δεν το κανες). Δεν είναι τέλειο;

14 σχόλια:

mahler76 είπε...

έλα μωρέ οι αδερφές παντού ίδιες είναι. Αυτή είναι και οι γοητεία μας.

Unknown είπε...

Αντε χρόνια πολλά και καλή επάνοδο στην καθημερινότητα

Έγραψα πάλι ο πούστης ... είπε...

Xronia polla!!

Kataplhktiko einai , apla teleio ?!xaxaa

Hfaistiwnas είπε...

Άσε! Δεν θέλω να ακούω άλλα!
Έτσι είναι δυστυχώς!
Χρόνια πολλά!
Αθήνα και πάλι Αθήνα! Ή έστω μια μεγάλη πόλη!!!

tovenito είπε...

η διακριτική γοητεία της επαρχίας..
γενικό είναι το θέμα εκεί της κοινωνική κριτικής..είναι όλη η ζωή! πάντως για λίγες μέρες το απολαμβάνω, να μαθαίνω με ποιον τα έφτιαξε η κόρη του κουτσού, με ποια τραβιέται ο γιος του παπά, γιατί μάλωσαν οι γειτόνισες για τις μπουγάδες κλπ..αλλά για 10 μέρες το πολύ πολύ!μετά πνίγομαι!

Dreamy Cloud είπε...

Παντού έτσι σε μικρές κοινωνίες στη μεγάλη πόλη τουλάχιστον χάνεσαι και έχεις και κάποιες εναλλακτικές.. Φιλάκια πολλά!! :)

stella είπε...

xronia polla !

kana meze tsimpises ?:D

One of the people είπε...

Επειδη δεν εχω χωριο, ολο αυτο που περιγραφεται μου ακουγεται καπως "Ελεος, δεν θελω αλλο"...αλλά εχω την αισθηση οτι και στην Αθηνα πια ολοι γνωριζονται κατα καποιο τροπο μεταξυ τους... Και το φτυαρι και το κους κους ειναι χαρακτηριστικο του ελληνικου αδερφατου. Οπως επισης και η κακια...

Provato είπε...

Κ στο γυμναστήριο το έχουνε αυτό! τέλειο

(εγώ πάλι, ωδή στην αγαμία, πάω για μητροπολίτης λολ λολ)

ProFyLaKtiKo είπε...

mahler76, είσαι σοφός και σε ακούω!

bear, χρόνια πολλά

Έγραψες πάλι ο πούστης, υπερτέλειο!

Hfaistiwna, :)

tovene592, έχω το προνόμιο να το ζω για λίγες μέρες, αλλά συμφωνώ πως όντως σε φθείρει..

Dreamy Cloud, εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα, ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές!

stella, χρόνια πολλά κούκλα!

One of the people, σίγουρα υπάρχει κύκλος και στην αθήνα, ειδικά αν σκεφτείς πως πολλοί βγαίνουν στα ίδια μαγαζιά κτλ κτλ, αλλά το κακό στην επαρχία είναι πως δεν υπάρχουν καν άλλα μαγαζιά ή αλλού να πας. οπότε αναλώνεσαι ;-)

provato, να σε δούμε μητροπολίτη, να ρθουμε να σου φιλήσουμε το χέρι σοφέ προβάτιε!

Kος Μηδενικός είπε...

Αθάνατη ελληνική επαρχία. Όχι πως δεν γίνονται και εδώ αυτά βέβαια. Εντάξει, στη ζωή και αυτά. Χρόνια πολλά Καποτάκο!

turigr είπε...

Welcome back!

ProFyLaKtiKo είπε...

Zero Point, μωρέ γίνονται, αλλά χάνονται στο πλήθος.. εκεί φαίνονται!

turigr, thanx

Ιθάκη-man είπε...

Σκέψου πως αυτό που λες για την επαρχεία ισχύει για την Κύπρο όλη, ξέρεις πόσες ιστορίες άκουσα, με ονόματα κανονικά, ο τάδε με τον τάδε, και ευτυχώς που δεν κάνουμε παιδιά οι γκέι γιατί θα γινόταν καμιά αιμομιξία με τα παιδιά μας, ανταλλάσουμε συντρόφους εδώ!