Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Ιστορίες της πόλης

Επειδή πιστέψατε ότι έφτασα σε ακραία μελαγχολικές διαθέσεις, να σας διασκεδάσω λίγο με μία ιστορία της πόλης. μία από τις ιστορίες που συμβαίνουν καθημερινά σε άγνωστους ανθρώπους της μεγάλης αυτής απρόσωπης πόλης(εμένα μου έχουν συμβεί 1-2 τα τελευταία 7-8 χρόνια).

Την τελευταία φορά λοιπόν που ήμουν στον ορθοδοντικό μου στο Μαρούσι και προσπαθούσε να μου ανοίξει τη γνάθο με ένα υπερώιο τόξο (σύρμα είναι μην ταράζεστε, δεν έχει και φαρέτρα) που έχει εγκαταστήσει στο στόμα μου, και αφού έφευγα προς το σταθμό του τρένου προσπαθώντας να συνηθίσω ότι είμαι πιο Ρόμποκοπ (λόγω του στόματος καλέ), τσουπ. Διακρίνω σε μικρή απόσταση, πλάτη πάντα καθώς προχωρούσε, νεαρό άτομο. Το πίσω μέρος μας φάνηκε καλό, το πόδι ξυρισμένο, πλάτες ατέρμονες και άγιος ο Θεός. Αποφασίζω λοιπόν να αρχίσω να παίζω, ενώ το στόμα μου ένιωθε πως ήθελε να διαπλατυνθεί. Σταμάταει να βγάλει εισιτήριο, σταμάτω και εγώ. Δε βγάζω εισιτήριο γιατί έχω κάρτα αλλά είχα λυσσιάξει να δω και το μπροστινό κομμάτι. Πολύ καλές κριτικές ενώ φορούσε μία μπλούζα που έχω και εγώ (pull&bear, θα μας φάει αυτή η μόδα). Εν τω μεταξύ πρέπει να κατάλαβε ότι εδώ πέρα υπάρχει θέμα, επικυρώνει το εισιτήριο στο μηχάνημα που μουγκρίζει, ανεβαίνει στην αποβάθρα και πηγαίνει να κάτσει στο τέλος της. Έτσι είσαι λέω, θα σε ακολουθήσω στο τέλος της αποβάθρας, ενώ προσπαθούσα να πάρω και ένα αδιάφορο βλέμμα, μη μας πάρουν και με τις πέτρες άμα ήταν στρ8. Καθόμαστε λοιπόν στις θέσεις (αυτές τις άβολες σιδερένιες του ηλεκτρικού) με μία θέση κενή. Κοίταξα μία φορά προς τα αριστερά μου τάχα αδιάφορα, κοίταξε μία φορά προς τα δεξιά του τάχα διερευνητικά. Παίζουμε σκέφτηκα...

Το τρένο ήρθε, μπαίνει, κάθεται. Φυσικά όπως καταλαβαίνεις πάω και κάθομαι απέναντί του. Αυτή τη φορά με κοίταξε από πάνω ως κάτω, οπότε και είχα πειστεί πλέον πως δικιά μας είναι και αυτός. Ξάφνου άρχισε να παίζει με το δάχτυλό του και το στόμα του (τι πρόστυχος θα μου πείτε) αλλά κάπως έπρεπε να δείξει τι θέλει. Εγώ πάλι κιουρία, έβγαλα την ακίδα του P1i μου και έπαιζα με την ακίδα και το στόμα μου. Για την ακρίβεια τη χτυπούσα πάνω στο σύρμα του ορθοδοντικού. Και οι σταθμοί περνούσαν. Ειρήνη, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία και κατεβαίναμε... Σε κάποια φάση άρχισα να κοιτάω έντονα σε πιο χαμηλά σημεία (πω πω είσαι όμως ξεδιάντροπος), εν τω μεταξύ από το κοίταγμα με είχε πάρει χαμπάρι μια κυρία που καθόταν παράδίπλα. Ξέρεις αυτές με το κόκκινο μαλλί, τσίχλα, 40άρα, που κοιτούσε προσπαθώντας να καταλάβει τι γίνεται... Και κάπως έτσι, με εμένα να παίζω με την ακίδα και να κοιτάω στα απόκρυφα, την κυρία από δίπλα να κοιτάζει εμένα που κοιτούσα το παιδί, έναν ναρκομανή να περνάει από κοντά μας ζητώντας ελεημοσύνη και μια άλλη κυρία να σηκώνεται με τα ψώνια για να κατέβει στα πευκάκια, κάνει και ένα απότομο φρενάρισμα ο μηχανοδηγός και παρολίγο το παιδί να βρεθεί στην αγκαλιά μου (γαμώτο, δεν ήταν δυνατό) μιας και είχε χάσει κάθε πρόσφυση μάλλον με το κάθισμά του. Μου έκανε ένα ηλίθιο νεύμα συγνώμης που με ακούμπησε με το ξυρισμένο πόδι του, εγώ του είπα "δεν πειράζει καλέ. δεν έγινε τπτ" (μα πες μου μπορούσα να το πω πιο χαριτωμένα?) και μετά στουμπώθηκε στη θέση του και δε ξανακοίταξε. Ε, λέω και εγώ. Μέχρι εδώ ήταν το παιχνίδι. Μάλλον ανήκει στο 90% και επειδή έφτασα στη στάση μου αποφάσισα να κατέβω. Κατεβαίνω, προχωράω προς την έξοδο του σταθμού και πάνω που πάω να βγω από το σταθμό, κοιτάζω το τρένο που έφευγε και βλέπω πως το πιπίνι δεν είναι μέσα στο τρένο!

Τα χάνω. Μα πότε κατέβηκε? Που είναι? Μήπως το φαντάστηκα γιατρέ μου? Μήπως η τρέλα με βάρεσε κατακούτελα? Βγαίνοντας από το σταθμό άρχισα να κοιτάω γύρω,γύρω δεν υπήρχε και ψυχή, και πάνω που έπαιρνα τηλέφωνο να κλείσω εκείνη τη σουίτα στο Δαφνί, πετάγεται μπροστά μου το πλασματάκι και μ ένα χαμόγελο με ρωτάει : "Εμένα ψάχνεις?" Τι ρομαντικό, τι βγαλμένο από ταινία, τι φοβερό, τι αποστομωτικό. Αν έπαιζα σε ταινία θα είχα βρει σίγουρα μια καλή ατάκα, παρόλα αυτά άρχισα πάλι τις γνωστές άναρθρες κραυγές μου "εεεεε, μα, κατέβηκες, πότε, ωωωωωω". Μου έγραψε σε ένα χαρτάκι από ένα τετράδιο σπιράλ 3 θεμάτων (τι λεπτομέρεια) το τηλέφωνό του και από κάτω γιάννης και μου είπε πως πρέπει να φύγει γιατί τον περιμένουν για ταινία οι str8 φίλοι του. Τον χαιρέτησα συμβατικά (ήμουν σε σύγχυση δε μπορούσα να αρχίσω να τον φιλάω παθιασμένα) και έφυγα.

Φυσικά αν παίζαμε σε ταινία, μέσα από την γνωριμία αυτή θα γεννιόταν ένας μεγάλος έρωτας που θα περνούσε τα πάνδεινα μέχρι να στεριώσει αλλά στο τέλος θα ζούσαμε μαζί σε ένα σπίτι στη λίμνη με τα δύο υιοθετημένα παιδάκια μας. Αλλά όχι. Αφού έστειλα το απαραίτητο μήνυμα εκκίνησης της επικοινωνίας μας, μου εκμυστηρεύτηκε πως πάει ακόμη σχολείο (γ λυκείου μη ζοριστείς). Μα πείτε μου; Τι δίνουν στα σημερινά λυκειόπαιδα και αναπτύσσονται έτσι; Όχι πείτε μου! Και τρέχουν και καθημερινές σε σινεμά. Και φυσικά δεν έχουμε βρεθεί ακόμα γιατί η επομένη ήταν Παρασκευή και είχε σχολείο και μετά φροντιστήριο. Δε θα μιλήσουμε για αργά το βράδυ καθώς οι γονείς είναι πολύ αυστηροί. Σήμερα σάββατο μου είπε πως είχε να επισκεφθεί οικογενειακώς τη γιαγιά του. Και μάλλον πάει μακρυά η βαλίτσα, διότι ποτέ δε μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου... Καλό σαββατοκύριακο να έχουμε!

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tststs...etsi einai g lykeiou...alla n vgainei ts kathimerines?g skrapas m kanei....de peirazei afou einai tekno...!:P...ante kali tixi vre!

b|a|s|n\i/a είπε...

αν υπάρχει και δεύτερη γιαγιά για το άλλο σάββατο, άστο καλύτερα...

Hfaistiwnas είπε...

xaxaxaΜε πολύ καλά τα πράγματα! Τέλεια! Οπότε κάποια στιγμή θα βρεθείτε, δεν στο έδωσε τσάμπα το τηλ! ε;ε;ε;ε; Μπράβο Προφυλακτικέ!!!
Με το καλό και τα παιδάκια!!!

ΥΓ. Η ερώτηση με τα παιδιά του λυκείου και για το τι τους δίνουνε.. την έχω και εγώ! Τελικά τα μεταλλαγμένα έκανα και έναν καλό!

the boy with the arab strap είπε...

τα καλυτερα ερχονται !!!!

g for george είπε...

Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν! Απλά δεν συμβαίνουν (σ' εμένα!)

Aviator είπε...

Τα έχουμε περάσει και εμείς.. αλλά σε τέτοιο βαθμό είναι λίγο σπάνιο να συμβεί είναι η αλήθεια.

Συνήθως το παραμύθι σταματά όταν κάποιος κατεβαίνει. Και εκεί επιστρέφεις στην πραγματικότητα.

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο? Πώς γίνεται να είχε ξυρισμένο το πόδι του σε τέτοια ηλικία???

ProFyLaKtiKo είπε...

@mr. wintour : μωρέ δε χρειάζεται τύχη, μηχανή του χρόνου χρειάζεται να τον πάω μερικά χρόναι μετά.

@basnia : καίριο ερώτημα, θα ρωτήσω και θα μάθω.

@hfaistiwnas : καλά και εσύ.... το πήγες στα παιδάκια με τη μία.... λάου λάου πάμε

@κρασί/νερό : θέλουμε και ακόμα καλύτερα!!!

@g-4-george : ε και σε μένα δε συμβαίνουν κάθε μέρα πάντως.... υπομονή καλέ μου

@aviator : πιστεύω πως αν δεν κατεβαίναμε στην ίδια στάση δε θα είχε γίνει τπτ. για το πόδι, ρώτησα και εγώ, και είναι για το κολυμβητήριο..... :)

Ανώνυμος είπε...

egw ws benjamin, tha parw to meros tou mikrou, an k ontws an politrexei k polieinai me goneis poli diskola ta pragmata...
episis, mi les g ksirismeno podi k kolimvitirio gt kanw sinirmous gia paidaki ap t sxoleio!:P...to opoio omws logo mikrou ilikias k gonewn t afisa...
kalimera:)

kyzikos είπε...

κοίτα να δεις τι γίνεται όταν έχεις βάλει σιδεράκια. τρέχω στον ορθοδοντικό μου!
είδες μετά από μία Πολυδούρη, τι μπορεί να σου συμβεί?μπράβο σου και καλή εξέλιξη (αν και ανήλικο ακόμα το μικρό)

Είδωλο είπε...

Αμα δεν ηταν και παιδι της γ.λυκειου σιγα μην ειχε πεσει με τα τερτιπια σου.

Αχαρη.

Μα την ακιδα απο το Ρ1?

*fιghtεr* είπε...

wow τέλεια ιστορία! είναι αυτό π λένε απίστευτο αλλά αληθινό!(απέδειξες πως αν έχουμε πίστη για κάτι τα καταφέρνουμε..έστω και σε τέτοια θέματα!!!!) κοίτα τι μπορεί να κάνει η γλώσσα του σώματος στον..ηλεκτρικό! :p

καλή τύχη λοιπόν!!

*fιghtεr* είπε...

κάτι π ξέχασα..
τι είναι ακίδα και p1?

turigr είπε...

Τη μια φροντιστήριο, την άλλη ξένες γλώσσες, μετά κολυμβητήριο, έπειτα οι παππούδες, θείοι και λοιποί συγγενείς, σε βλέπω να συναντιέστε για καμιά ώρα κοντά στα Χριστούγεννα!
Φυσικά αστειεύομαι, εύχομαι να πάνε όλα καλά!
Υ.Γ. Τελικά, από εκεί που δεν το περιμένεις σου έρχεται! Φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο βρε προφυλακτικούλι!!!! Εμένα γιατί δε μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο στον ηλεκτρικό;! :-Ρ

1.Με τη βρώμικη ακίδα στο στόμα;!
2.Εμένα μ' έχεις βάλει σε πρόγραμμα διαβάσματος κι αυτόν τον ξεμυαλίζεις;; Ου να μου χαθείς!! χεχε

Πολυάσχολο παιδί... Εγώ ούτε ορθοδοντικό δεν προλαβαίνω να πάω...

Φιλί

ProFyLaKtiKo είπε...

@ Mr. Wintour : δεν πρόκεται να τον ζορίσω πάντως...

@ Kyzikos : για την ακρίβεια συνέβη πριν την πολυδούρη. η πολυδούρη ήταν της στιγμής...
21 Σεπτέμβριος 2008 3:06 μμ

@ x-oyranoy : γιατί; είναι πολύ σέξι!

@ *fιghtεr* : p1i είναι κινητό τηλέφωνο της ericsson και ακίδα είναι το ραβδάκι για την touch-screen του.

@ turigr : άστα να πάνε... δε βλέπω μέλλον...

@ Alexis : να σημειώσω πως μετακινούμαι με ηλεκτρικό τα τελευταία 7 χρόνια της ζωής μου καθημερινά!
η ακίδα ήταν πεντακάθαρη διότι μόλις την είχα βάλει, η άλλη έσπασε.
και ναι, θα μπείτε όλοι σε πρόγραμμα....
θες να πηγαίνεις εσύ στον ορθοδοντικό μ? προσφέρομαι :)

hourglass είπε...

Ανήλικος??? Θα σε κλείσουν μέσα ρεεεεεεε!:P
(τι τέλειο πάντως..!) Φιλί

*fιghtεr* είπε...

βρε παιδιά δεν είναι κακό π είναι ανηλικος!! (εξάλλου γ λυκείου σημαίνει ότι πλησιάζει τα 18)εγώ ξέρω πολλά ανήλικα κορίτσια(στην ηλικία του αγοριού του Προφυλακτικού) να έχουν σχέση με κατα πολύ μεγαλύτερους τους!
άρα γιατί να είναι κακό για 2 άνδρες? :P

συγνώμη, αλλά τι σχέση έχει ο ορθοδοντικός με την ακίδα? και γιατί ο kyzikos μίλησε για σιδεράκια? lol

PN είπε...

"επικυρώνει το εισιτήριο"? Τι είναι βρε...δημόσιο έγγραφο; Το εισιτήριο το ακυρώνουμε....Χαχαχαχαχα!!!! Σε ξενέρωσα; Πάμε καλά...!!!!

Λοιπόν, δεν έχω να πω τίποτα. Βουρ στον πατσά!!! Τρίτη λυκείου εεεε!! Χμμμμ. Οικονομικές σχολές θα δηλώσει; Λοιπόν, εγώ θα του κάνω ιδιαίτερα!!! Έλα, δεν ακούω τίποτα. Πρέπει να ξεκλειδώσει το 5ο πεδίο!!! Να αφήσει τους έρωτες και να αφοσιωθεί στις πανελλήνιες. Κοίτα μην το πάρεις στο λαιμό σου το παιδί!!!!

Αυτά, περιμένω να κανονίσετε το ιδιαίτερο. Δεν έχω και πολλές ώρες ελεύθερες!!!! Χριστέ μου, είμαι μεγάλος εβραίος, τώρα που το σκέφτομαι!!!!

chaos_onion είπε...

Ζηλέυω. (θέλω κι εγώ σούπερ ράντομ γνωριμία σε μέσο μαζικής μεταφοράς - του χελ)

Κι όσο για το μαθητής λυκείου, επειδή δοκίμασα, μια χαρά με βόλευε το ΠΣΚ-σχέση και τις καθημερινές ν'ασχολούμαι με όλα τα υπόλοιπα. Απ'τα μεγάλα bonus των πιτσιρικάδων.

Κι εδώ θα συμφωνήσω. Πως έχουνε γίνει έτσι; Τι τα ταΐζουνε; Εμείς τότε αφ'ενός μοιάζαμε με παιδιά, αφ'ετέρου είμασταν χάλια! Αυτά ακούν "ακμή" και το μπερδεύουν με το "acme" απ'το Road Runner!!!

tovenito είπε...

πώς λέμε φθινόπωρο στη νέα υόρκη;
φθινόπωρο στον ηλεκτρικό.
να πας να φωτογραφίσεις τη γιαγιά.
θέλω αποδείξεις

Unknown είπε...

Όλα καλά, θα φχαριστηθείς δροσιά και νιότη, αλλά τι θα συζητάτε ρε παιδί? Επίσης παίζει να σε βάλει να του κρατάς και το βιβλίο για να σου "λέει μάθημα".

Go for it πέρα από πλάκα

One Happy Dot είπε...

Πάλι καλά που χειμωνιάζει αλλιώς θο το πήγαινες στο Allou Fun Park να κάνει ρόδα και άντε να σε δω πως θα βολευτείς robocop άνθρωπος να κάνεις ααααααααα και ωωωωωωωω (στο ανέβασμα και το κατέβασμα της ρόδας βρε πρόστυχο μυαλό!)
Καλημέρες από μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ! :)

ProFyLaKtiKo είπε...

@ hourglass : θα περιμένω να ενηλικιωθεί να μην έχω και ζόρι..

@ *fιghtεr* : κακό απαραίτητα δεν είναι, απλά υπάρχει ένα διαφορετικό μυαλό, μια διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων κλπ

@ VK in Athens : βασικά πάντα είχα μια αμφιβολία για την επικύρωση/ακύρωση... σιγά μη το αφήσω να πάει οικονομικά, ποτέ δε μου άρεσαν... με τεχνολογικά θα ασχοληθεί..

@ chaos_onion : να κυκλοφορείς καθημερινά με όλα τα ΜΜΜ και κάποια στιγμή θα δικαιωθείς!
ακμή-acme. χαχά καλό.

@ tovene592 : φθινόπωρο στην αθήνα... γιατί τι έχουμε να ζηλέψουμε από τη ΝΥ? [ρητορικό ερώτημα] θες αποδείξεις για τη γιαγιά ή για το μικρό?

@ ethan : μωρέ εγώ να πάω, αλλά όπως λες, που θα καταλήξει δεν ξέρω... δυστυχώς δε μπορώ να κάνω τη μαμά πια...

@ One happy dot : ρόδα... τι είπες τώρα... νομίζω ότι δεν έχω κάνει ποτέ... μήπως να γίνω ξανά παιδί και εγώ? σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ? που πήγες?? στον πλανήτη χάπι?????

PN είπε...

Υπάρχει και η ΑΟΔΕ για ιδιαίτερο στην τεχνολογική κατεύθυνση. Τελείως εβραίος νιώθω!!!


Άσχετο, αλλά για διαφήμιση του Χατζηδάκη είσαστε.

"Κυκλοφόρησε και εσύ με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί. Γιατί να το χάσεις..;"

Χαχαχαχαχα.....!!!!

Τομ Σόγιερ είπε...

Τώρα το διάβασα... Και έμεινα... Ρε το μικρό, θράσος που το είχε! Δε μας είπες όμως, έχει πάει με άλλον, γιατί παίζει να είσαι και ο πρώτος του..! Μουχαχαχαχαχαχα!

Πάντως απορώ, γιατί το βλέπετε τόσο ''δύσκολο'' με τους μικρούς. Δηλαδή τόσο μεγάλοι νιώθετε εσείς? Και σας φαίνεται τόσο κουραστικό? Δες το όμορφα και διασκεδαστικά. Και αν θελεις κάτι σοβαρό, αυτή πιστεύω είναι μια καλή περίπτωση.
Φιλάκια!

Υ.Γ Και να τον βοηθάς στο διάβασμα, δεν είναι κακό...!

ProFyLaKtiKo είπε...

@ VK (still) in Athens : Καλά φοβερή καμπάνια για τα ΜΜΜ θα είναι αυτή. και ειδικά με στοχευμένο το γκέι κοινό θα γεμίσει ο ηλεκτρικός με λακ!

btw, απότι μου είπε, έχει τον άλλο κύκλο, γιατί κάνει ηλεκτρολογία, οπότε την πάτησες! ΧΑ!

@ Τομ Σόγιερ : πρώτος δε θα είμαι.. κοίταξε, όσον αφορά γιατί φαίνεται δύσκολο, είναι γιατί κάποια μικρά, έχουν το μυαλό τους λίίίίίγο αλλού, λίγο πάνω από το κεφάλι τους, οπότε δεν υπάρχει σημείο επικοινωνίας. αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία. από την άλλη πέρσι ήξερα έναν 18χρονο ο οποίος γενικά ήταν ώριμος! αλλά αυτό δεν αναιρεί τον κανόνα! όταν μεγαλώσεις λίγο θα καταλάβεις, trust me!

PN είπε...

Γαμώτο....και ένα ιδιαιτεράκι τώρα, δεν θα ήταν άσχημο!!! Δεν πειράζει!!! Χαλάλι σου!!

Είμαι still in Athens...yeahhh!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το τηλ. είναι το πρώτο βήμα πάντως! Αν και τέτοιες ιστορίες αν θες να συνεχίζεις να τις εξιστορείς με ενθουσιασμό, πρέπει να τις αφήνεις να παίρνουν το δρόμο τους, χωρίς κυνήγια. Ας βρει το.."σύμπαν" (ε τι να πω?) τον τρόπο. Παθούσααα...
υγ1: "ενός καλού..μύρια έπονται!!"
υγ2:Καλό βραδάκι..

ProFyLaKtiKo είπε...

@ VK : λύσσαξες! να σου βρούμε ένα αν είναι να ησυχάσεις!!!

@ Tramp : σίγουρα. δε σκοπεύω να πιέσω καταστάσεις. όπως κάτσει, όπως βγει... σε φιλώ γλυκά ομοιοπαθή :p

PN είπε...

Έχω καλέ, αλλά δεν λέω ποτέ όχι και σε παραπάνω...χαχαχα!!!! Λεφτάαααα....!!!!

Dr_MAD είπε...

Θα σε βγάλω στη Δρούζα. Αμαν πια

ProFyLaKtiKo είπε...

@mad : στη δρούζαααα??? πφφφφφφφφφ μόνο λαμπίρη.

Keen On Boys είπε...

kai meta lene emena paiderasth!
sa de ntrepontai!
:P

ProFyLaKtiKo είπε...

@keen : είδες κακοί άθρωποι.... μη δίνεις σημασία