Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Ξημέρωσε Κυριακή

Χτες ήταν Σάββατο βράδυ και το πιπίνι κανόνισε να βγει με κάτι φίλους του. Μικρά παιδιά, πήγαν σε ένα κρασομάγαζο στο Θησείο, οπότε δε θα βρισκόμασταν το βράδυ. Εμένα μου είπαν 2 φίλοι, ο Α και ο Β (έτσι αρχίζουν τα ονόματά τους, δεν τους είπα Α και Β από την αλφαβήτα), να πάμε scape (το club). Οι Α και Β είναι ζευγάρι και το Φλεβάρη θα κλείσουν 2 χρόνια. Γνωριστήκαμε στα γενέθλια του γκόμενου ενός πολύ καλού μου φίλου. Κάνουμε καλή παρέα μάλλον, γιατί είναι καλά παιδιά, γιατί ψιλοταιριάζουν τα χνώτα μας και γιατί είμαι και εγώ ζευγάρι με το πιπίνι. Το τελευταίο το λέω γιατί έχουμε τη δυνατότητα να συζητάμε τις μεταβάσεις από την εργένικη ζωή στη ζευγαροκατάσταση, που ήταν και από τους κύριους λόγους που την περασμένη Κυριακή είχαμε πει να πάμε σε club. Και να μασταν λοιπόν!

Αυτό που πάντα μου άρεσε στο Γκάζι (βέβαια μιλάμε κυρίως για την προ μετρό εποχή, που οι δρόμοι ήταν σκοτεινοί), είναι ότι περπατώντας στους γνωστούς δρόμους μεταξύ των δικών μας μαγαζιών μπορεί να συναντήσεις μέχρι και τη Βανδή (που λέει ο λόγος). Εξηγούμαι : Καθώς περπατούσαμε από το μετρό στο scape έπεσα πάνω στο Ν και στον Χ τους οποίους και κάλεσα στο scape και ήρθανε. Ομολογώ πως δεν είχαν αλλάξει πολλά από την τελευταία φορά που πήγα (κατά Σεπτέμβρη μεριά). Η προσθήκη ενός όμορφου μπάρμαν, που καθώς προχώρησε η ώρα έβγαλε και τη μπλούζα του (αλλά μάλλον είχε λόρδωση) δεν πιάνεται σαν προσθήκη αν και ο Α πρόσεξε πως άλλαξαν τα φωτορυθμικά. Για λίγο χάθηκα στη γλυκειά μέθη της νυχτερινής αχαλίνωτης διασκέδασης. Θυμήθηκα τους παλιούς καιρούς που η βραδινή έξοδος στα γνωστά κλάμπια ήταν αυτοσκοπός. Είδα και τους Ν και Χ να μπαίνουν και θυμήθηκα που μαζί κάποτε οργώναμε τα μαγαζιά του Γκαζίου. Είδα και 2-3 γνωστές φάτσες και εντάξει, ένιωσα πως δεν είχα χάσει όλη την παλιά μου ταυτότητα.

Με τον Α σχολιάσαμε αρκετές φορές γιατί πριν όχι πολλά χρόνια είχαμε αυτή τη μανία. Δε βρήκαμε σαφή απάντηση. Καταλήξαμε όμως στο ότι η ζευγαροκατάσταση μας έχει οδηγήσει αργά αργά σε άλλον τρόπο ζωής. Δεν είχε άδικο. Καθώς περπατούσα σπίτι από τον ηλεκτρικό (διότι οι ταρίφες έχουν φτάσει στα ύψη) σκεφτόμουν αυτή την αλλαγή τρόπου ζωής.



Μπαίνουμε σε λούκι άμα ζευγαρώσουμε; Κάνουμε αλλαγές επειδή τις θέλουμε ή επειδή δε γίνεται αλλιώς; Δεν κατάφερα να δώσω απάντηση παρά μόνο όταν ξάπλωσα στο κρεβάτι μου και είδα τις πιζαμούλες και τις παντοφλίτσες του πιπινιού. Είχα πειστεί για την απάντησή μου, οπότε και έκλεισα τα μάτια μου ήρεμος. Έξω ξημέρωνε Κυριακή (και η ζωή ήταν πιο όμορφη από ποτέ)

22 σχόλια:

Elementstv είπε...

Μπαίνουμε σε λούκι άμα ζευγαρώσουμε;

Δεν ξερω αν ειναι αυτη η σωστη ερωτηση ....Νομιζω οτι η σωστη ειναι ...Μπαινουμε σε λουκι ΝΑ ζευγαρωσουμε?

Δεν ξερω. Για μενα τις καλυτερες σχεσεις τις κανουν ανθρωποι που περνουν και μονοι τους καλα. Ετσι οταν ερθει η σχεση, εχουν και να δωσουν και να παρουν...

Ιθάκη-man είπε...

"From the moment we wake up in the morning 'til our head hits the pillow at night, our lives are filled with questions. Most are easily answered and soon forgotten. But some questions are much harder to ask because we are so afraid of the answer (...) And what happens when we ask ourself the hard question and get the answer we've been hoping for? Well, that's when happiness begins."

Desperate Houswives S3/E22 (όχι δεν είναι hint ούτε το desperate ούτε η housewife :P απλά ταιριάζει)

ProFyLaKtiKo είπε...

elementstv, γενικά με βρίσκεις σύμφωνο. απλά το να μάθεις να περνάς καλά με τον εαυτό σου είναι κάτι που θέλει πολύ καιρό-χρόνια, τουλάχιστον σε μένα πήρε πολύ. και ακριβώς όταν είχα μάθει να περνάω καλά μόνος μου ήρθε αυτή η σχέση ;-)

Ιθάκη-man, αγαπημένο επεισόδιο, με αγαπημένο φινάλε.. thanx που μου το θύμησες!
p.s. είσαι και εσύ fan της σειράς ε. γουστάρωωωωω

Elementstv είπε...

Προσεξε δεν εννοω να μη θες σχεση, εννοειται οτι η σχεση βοηθα πολυ. απλα εννοω να εχεις ενδιαφεροντα, χομπυ κτλ και να μην κρεμεται ολη σου η ζωη απο ενα ατομο... Εχω υπαρξει και στις 2 πλευρες και να κρεμομαι εγω απο καποιον και να κρεμεται αυτος απο μενα, και ειναι και τα 2... αστα. Το καλυτερο ειναι ο καθενας να ειναι απο μονος του ολοκληρωμενη προσωπικοτητα !

ProFyLaKtiKo είπε...

elements, σαφώς. γενικά το να εξαρτάσαι απόλυτο από ένα άτομο δεν είναι υγιές πρωτίστως για τον ίδιο και δευτερευόντως για αυτόν που έχει τη σχέση...

sCaTterBraiN είπε...

σε λούκι μπαίνεις και μόνος σου αν θες. είναι πιο ζόρικο να διαχειρίζεσαι 2 'εγώ' αλλά και πιο απολαυστικό για όσο γίνεται σωστά.

Unknown είπε...

Γιατί να μπεις σε λούκι βρε;
Οτι ήσουν πριν θα σαι και μετά.
Το μόνο που πρέπει να αλλάζουμε είναι ότι πλέον δεν ψάχνουμε για ερωτικό σύντροφο ή κάποια αρπαχτή.

another george blog είπε...

Την απάντηση την έδωσες μόνος σου στο τέλος. Και όχι τίποτε άλλο, ήταν και η σωστή :-)

Το Λαγωνικό είπε...

Οι άνθρωποι αλλάζουμε, εξελισόμαστε. Είτε μόνοι, είτε μέσα σε σχέση. Και οι σχέσεις αλλάζουν, εξελίσονται. Το κλειδί στην ευτυχία (κατά τη γνώμη μου) είναι να μάθεις να εξελίσεσαι μαζί με τη σχέση και τον άνθρωπο που αγαπάς χωρίς όμως να αλλοτροιώνεσαι.

Αλλήμονο εάν φτάσει η στιγμή που ο ένας από τους δύο θα πει: "Δεν ήσουν 'έτσι' όταν σε γνώρισα". Φτου-φτου μακρυά από μας.

musicbug είπε...

Opws nanai otan exeis sxesi de mporeis na kaneis ayta pou ekanes, toulaxiston se megalo vathmo. Kalo einai na vgenoume kai xwria me filous i mazi se club gia xoro klp, einai refreshing kai fun!
Kali vdomada eyxomai

ProFyLaKtiKo είπε...

sCaTterBraiN, "εγώ" σε σχέση ε; τώρα μου θύμησες ένα άλλο issue :-O

bear, το λούκι σε μένα αναφερόταν κυρίως στο ότι δε βγαίνεις όπως πριν, απόρροια του γεγονότος ότι αλλάζεις και εσύ ;-)

another george blog, i hope sooo

λαγωνικό, αλλαγή θέλουμε, αλλά θετική.. καλά το λες εξέλιξη :)

musicbug, καλά σίγουραααααα. χρειάζεσαι πάντα το χώρο σου :)

One Happy Dot είπε...

Το ζητούμενο είναι να περνάς καλά σε κάθε περίπτωση και αν αλλάξουν τα δεδομένα να μην αναπολείς την προηγούμενη ζωή σου...όπως και να έχει όμως, είναι ωραίο να έχεις πιζαμάκια και παντοφλίτσες, ένδειξη οτι το φετινό δέντρο θα είναι διαφορετικό!
Φιλί τρυφερό!

gay super hero είπε...

Κοίταξε. Καλό το χουχούλιασμα και το γούτσου-γούτσου με το έτερον ήμισυ τα κυριακάτικα πρωινά.

Φτάνει να φοράμε κάτι λίγο πιο πονηρό από πιτζαμούλες και παντοφλίτσες :-)

apos είπε...

Εγώ σε κάνω να γελάς, εσύ με κάνεις να σκέφτομαι.
(αν και στην πραγματικότητα ήθελα να πω, 'να νοσταλγώ')

stella είπε...

θελω κι εγς δεντροοοοοοοοοοοοοοο!
καλε τελεια περνατε και γκομενακια και εξοδοι,αχ τυχεροι

Ανώνυμος είπε...

mallon paizei na eimai gia mia akomi fora ektos thematos alla to en logw post einai gia sena;;;;;:P:P:P
wraia pernas vre an kai oi pantoflitses mou kanoun ligo kseneroua...xaxaxaa
na pernas etsi wraia vre kapotako...aaaa kai gia na min ksexastw kalo minaaaaa vre...

ProFyLaKtiKo είπε...

One Happy Dot, ναι ναι! ναι σε όλα :)) φιλιάάά

gay super hero, ohhhhhhh, spicy ;) έχουμε και απ αυτά :)

apos, συμπληρωνόμαστε ;-)

spy_force, έλα και πείσε και το γατί, γιατί θέλει να μην έρθει φέτος.....

Johnny, 1. ποιο σημείο σε έκανε να αμφιβάλεις ότι δεν αναφέρεται σε μένα; 2.γιατί ξενέρα; το σπίτι μου έχει κρύα πατώματα και τώρα το χειμώνα δε γίνεται να μη φοράς παντοφλίτσες.

Ανώνυμος είπε...

1.tin prwti fora pou diavasa to post imoun kourasmenos kai nomisa oti afigeisai kapoia istoria...alla tin deyera to katalava...:P:P
2.ama exei krya patwmata paw paso..epivalletai min sou pw i pantofla...xaxa

tovenito είπε...

που να παντρευτείς κιόλα!!!χαχα!
κάθε επιλογή φέρνει και θετικά και αρνητικά. στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ισολογισμός είναι συντριπτικός αν υπάρχει εκατέρωθεν καλή διάθεση.
εμένα μου αρέσουν και οι παντοφλίτσες και οι πυτζαμούλες και τα τζάκια!
και τα κλαμπς και οι μπουρδελότσαρκες δεν μου έλειψαν ποτές.
όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.
και καλής διάθεσης να ξεπεράσεις την όποια ρουτίνα.
και φυσικά και σε αλλάζει η σχέση. αλίμονο αν δεν. γίνεσαι ένα με τον άλλο.

Kος Μηδενικός είπε...

Εσύ έχεις βαλθεί να με ξεκάνεις...και δεν είμαι και στα καλυτερά μου! Αμάν!

Αυτά είναι όμορφα πράγματα Καποτάκο μου. Και μη νομίζεις, η ζωή δεν είναι μια ευθεία; Έχει φάσεις. Σημασία έχει να περνάμε καλά. Και με το τι περνάμε κάθε φορά αλλάζει τόσο πολύ. Στη δικιά σου περίπτωση, νομίζω ότι εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς. Στο έχω πει...είσαι φάρος για όλους μας!

Ανώνυμος είπε...

αχ κιουρια Καρι Μπατσοουυυυ χαιρομαι που σας διαβαζω!
Τιποτα δεν αλαξε χρυσο μου!
μονο οι αδερφες που εχουνε ξεσαλωσει επικυνδυνα και ευχομαι να γινω στρεητ!
Η Βανδη στο γκαζι?
φτου κακα!

ProFyLaKtiKo είπε...

τόβενε, τζάκι δεν έχουμε ακόμα, αλλά το κυνηγάω ;-)

zero point, εφόσον περνάμε καλά, αυτό έχει σημασία. ακόμα και με σκαμπανεβάσματα...!

θεία, άμα γίνεις εσύ στρ8, εγώ θα γίνω λεσβία ;p