Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Τετάρτη 04:43

Όταν σε είδα μετά από 6 μήνες κατάλαβα πόσο λάθος είχα κάνει.
Όταν μου είπες πως πίστεψες ότι όλα γίνονταν για ένα καπρίτσιο.
Πως δε σου μίλησα 6 μήνες γιατί δε σήμαινες τίποτα για μένα.
Πως δε σκέφτηκες ούτε ένα λεπτό παραπάνω τι γίνεται μεταξύ μας.
Και όταν σου εξήγησα πως είχα κουραστεί να τσακωνόμαστε μα την παραμικρή αφορμή, να κάνουμε συνεχώς τον ίδιο καυγά, εγώ στην Αθήνα και εσύ στην Κρήτη, προβληματίστηκες.
Και μου είπες σαν 16χρονο πως εσένα δε σε ενοχλούσε.
Και με τσάντισες όταν δε μπορούσες να καταλάβεις στοιχειωδώς τα συναισθήματά μου για σένα, ότι θα μπορούσα να παρατήσω τα πάντα, ότι θα μπορούσα να κάνω τα πάντα.
Για να με αφήσεις να σε πείσω πως είχα δίκιο ότι προσπαθούσες να με πείσεις για το ότι περνάς καλά μακρυά μου, ότι προσπαθούσες να μου δείξεις ότι δε ζηλεύεις που ζω μόνος στην Αθήνα, ότι χίλια δυο πράγματα που έκανες και με πλήγωνες άθελά σου.
Και όταν τα παραδέχτηκες, πάλι δεν ικανοποιήθηκα γιατί ήξερα πως δεν είχε νόημα, γιατί το μόνο που θα μπορούσα να πετύχω θα ήταν να ξαναρχίσουμε από την αρχή, τα ίδια.
Δεν άλλαξες... Δε μπορείς και δε θες ν αλλάξεις... Και όσο δεν αλλάζεις, όχι για μένα, αλλά για σένα, δε μπορούμε όχι να είμαστε μαζί αλλά να μιλάμε.
Δε σου ζητάω να γίνεις κάποιος άλλος. Δεν το θέλω αυτό, θα ήταν άδικο.
Έπαψα πια να έχω απαιτήσεις από σένα. Τη νύχτα που μου έδωσες εκείνο το προφυλακτικό να το βάλω στο πορτοφόλι μου.

29 σχόλια:

revqueer είπε...

Χμμμ... Από εδώ βγήκε το nick?

Hfaistiwnas είπε...

Είναι εύκολο να αλλάξει ένας άνθρωπος; Σε μένα δεν έτυχε ποτέ.. δεν αλλάζει, δύσκολο ώς ακατόρθωτο..
Ήρθαν και σε επισκέφθηκαν τα παλιά..
υπομονή!

mahler76 είπε...

και γιατί έπαψες να έχεις απαιτήσεις από αυτόν λόγω του γεγονότος ότι σου έδωσε ένα προφυλακτικό???

"Δεν άλλαξες... Δε μπορείς και δε θες ν αλλάξεις... Και όσο δεν αλλάζεις, όχι για μένα, αλλά για σένα, δε μπορούμε όχι να είμαστε μαζί αλλά να μιλάμε." τώρα αυτό μου έκαψε τον εγκέφαλο για δικό μου προσωπικό θέμα...fuck fuck fuck

the boy with the arab strap είπε...

αστα τι θες και σκαλιζεις τις σταχτες και πονας , αστες να τις παρει ο αερας , θα βρεις νεους ερωτες

ProFyLaKtiKo είπε...

@rev : έτσι έτσι φαίνεται ο καλός ο μαθητής

@hfaistiwas : ίσως δεν έγινε σαφές από το γράψιμο απλά δεν ήταν αλλαγή για να προσαρμοστεί στα δικά μου δεδομένα, ήταν αλλαγή για τον ίδιο, για τον εαυτό του και για τη ζωή του

@mahler : ήμουν σίγουρος ότι θα χτυπούσα μια ευαίσθητη χορδή σου. θέλω να πιστεύω βέβαια πως είναι διαφορετικές οι καταστάσεις... όπως έγραψα και παραπάνω, άλλο να θες να αλλάξεις τον άλλο επειδή δε σου αρέσει κάτι πάνω του, και άλλο αυτό να δυσχεραίνει την όλη σχέση σας

@κρασί/νερό : δε σκαλίζω ακριβώς, απλά προσπαθώντας να το αφήσω πίσω μου, πρέπει να το αντιμετωπίσω.. εξάλλου, ίσως σας το διηγηθώ έτσι. αργά αργά.

Aviator είπε...

Τί έγινε λοιπόν τη νύχτα εκείνη?

hourglass είπε...

Θα επαναλάβω μια σταθερή ατάκα μου, "το παρελθόν έχει λόγους να είναι παρελθόν"...

ProFyLaKtiKo είπε...

@aviator : θα σας το πω σε μια άλλη ιστορία :)

@hourglass : έχεις δίκιο. απλά όταν το κουβαλάς ακόμη μαζί σου, πρέπει να μιλάς γι αυτό για να το ξορκίσεις..

όόόόόόόταν σας πω όλη την ιστορία θα λυτρωθώ :)

Μπέμπης ||| είπε...

Μάλιστα, απο κει βγήκε λοιπόν η ονομασία του βλογιού σου! Ενδιαφέρον! Καλό βράδυ!! :)

Equilibrium είπε...

"και όσο δεν αλλάζεις, όχι για μένα, αλλά για σένα, δε μπορούμε όχι να είμαστε μαζί αλλά να μιλάμε."

δε σε ξέρω κι όμως είπες τη φράση που έψαχνα να πω εγώ πριν λίγο καιρό σε κάποιον. την εννοούσα έτσι, αλλά ίσως να μην την είπα καθαρά. Τού έδειχνα ένα δρόμο, από αγάπη. Να αλλάξει για κείνον, όχι για μένα, όχι να γίνει σαν εμένα. Δεν είναι αδυναμία να αλλάζεις, είναι αρετή. Δεν είναι καταπίεση να ζητάς τον άλλον να αλλάξει, σε κάτι (όχι στα πάντα). Είναι ειλικρινής αγάπη. Αλλιώς θα μέναμε tabula rasa μια ζωή... (ας μην κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, αλλά από τα κίνητρα. και τού λέω, γιατί ξέρω ότι θα το διαβάσει, ότι ήταν αγνά...)

Δε σε ξέρω, αλλά σε ευχαριστώ. Μου έδωσες τις λέξεις. Και το βήμα να δανειζόμενος να τις πω. Κι ας είναι αργά. Γιατί είναι... Οι τύψεις μου όμως μετριάστηκαν...

mahler76 είπε...

@Equilibrium
όπως είδες και στο σχόλιό μου το επισήμανα πρώτος το απόσπασμα.
ίσως αυτό να εννοούσες, όμως το έκανες με τρόπο άκομψο συχνά προσβλητικό ώστε και αν ακόμη το έκανες από αγάπη φρόντισες να την κρύψεις τόσο καλά από ήταν αδύνατο να την δώ.
Ποτέ μου δεν είπα πως είναι κακό να αλλάζεις, πρώτος εγώ επεσήμανα πως σε κάποια πράγματα χρειάζεται να το κάνω. Όμως προσπάθησες πολύ (και αυτό στο έγραψε και άλλος αν θυμάσαι στο μπλόγκ του), προσπάθησες πολύ και βίαια...για να με πείσεις να αλλάξω χωρίς να καταφέρεις να με πείσεις για τη αναγκαιότητα της αλλαγής αυτής.

Για το αν είναι αργά ή όχι, δεν θα σχολιάσω, όμως αν ψάχνεις κάτι για να ελαφρύνεις τις τύψεις σου αυτό θα σου το δώσω εγώ. Στο είπα πολλές φορές πως κακία δεν σου κρατάω, δεν σε χρεώνω για τίποτα αρνητικό. Και στο ξαναλέω και από εδώ: Μόνο τις καλές μας στιγμές κρατάω και είναι πολλές, και κέρδισα πολλά αυτούς τους 6 μήνες.

toymaker είπε...

Αλλάζουμε...προς το καλύτερο ή όχι...λίγο ή πολύ...
Αλλά όταν αυτή η αλλαγή είναι προϊόν καταναγκασμού ή συμβιβασμού στα θέλω και στα πρέπει ορισμένων κοινωνικών ή προσωπικών αρχετύπων τότε το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει μόνο θλίψη...
και κανείς μας δεν γεννιέται "tabula rasa".
O William Golding στο
Lord of the Flies αυτό υποστήριξε... όλοι γεννιόμαστε με το κακό μέσα μας... και είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων να κουβαλάνε αυτό το κακό...

Αλλάζουμε και μένουμε πάντα ίδιοι...
With all my Love
Toymaker

mahler76 είπε...

@toymaker
Στην δικιά μου περίπτωση το "πρόβλημα" ήταν πως παρα ήταν γραμμένος ο πίνακάς μου...το ακριβώς αντίθετο από "tabula rasa". άλλωστε η αλλαγή η όποια αλλαγή λειτουργεί both ways. Και δεν μπορείς να απαιτείς από κάποιον να αλλάξει όταν εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να το κάνεις για τον εαυτό σου.

ProFyLaKtiKo είπε...

τώρα εγώ νιώθω κάπως που γίνομαι αυτό το περίεργο βήμα... αλλά δε θα παρέμβω... θα κρατήσω τα λόγια του φίλτατου παιχνιδοποιού σαν απόφθεγμα των αλλαγών που ζητάμε από τους άλλους και των αλλαγών που θέλουμε να κάνουμε σε μας τους ίδιους.

καλή μέρα να έχετε όλοι

etalon είπε...

ειναι απιστευτο ποσες σκεψεις, ποσες φρασεις και κυριως ποσα μεταβλητα συναισθηματα κρυβονται πισω απο τουτο το ποστ.
με ταραξες πρωι πρωι...

Θράσος είπε...

Λυπάμαι, αλλά οι άνθρωποι δεν αλλάζουν...
Υπομονή...ίσως να βρεις αυτό που αναζητάς κάπου αλλού.

One Happy Dot είπε...

Δεν θα αλλάξει κανείς αν πραγματικά δεν το θέλει ή δεν μπορεί. Και αν αλλάξει θα είναι για λίγο και κάποια στιγμή πάλι πίσω θα γυρίσει κι εσυ θα ψάχνεις να βρείς πατήματα και στηρίγματα! Μια βουτιά στο παρελθόν ήταν και πέρασε...ωρα να βγείς και πάλι στην επιφάνεια και να ανασάνεις προφυλακτικούλι! Καλημέρες γλυκές!

b|a|s|n\i/a είπε...

μεγάλες κουβέντες.
αν αλλάζει, τι αλλάζει, γιατί να αλλάζει, πώς να αλλάζει. ο κάθε άνθρωπος σε μία σχέση, όποιου επιπέδου και όποιας μορφής, θα πρέπει να αναπνέει. είμαστε δίπλα στον άλλον, είτε ερωτικά είτε φιλικά, για αυτά που είναι ο άλλος, και όχι για αυτά που θα θέλαμε να είναι είτε για μας είτε για τον άλλον.

tovenito είπε...

γιατί θα πρέπει να αλλάξει ή ο ένας ή ο άλλος; δυο άνθρωποι είναι μαζί για αυτό που είναι ο καθένας. αν θέλει ο ένας να "διορθώσει" τον άλλο δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται η ιστορία.

mahler76 είπε...

@ProFyLaKtiKo
Mην αισθάνεσαι άσχημα. Εμείς θα έπρεπε μάλλον να ντρεπόμαστε που 32 και 26 χρονών άντρες δεν ξεκαθαρίζουμε τι έχουμε να πούμε ό ένας στον άλλο και περιμένουμε να γίνει μέσα από αναρτήσεις και σχόλια.
Τώρα,βέβαια 2 άνθρωποι που ενεργούν μόνον από αγάπη ο ένας για τον άλλο, πως στο διάολο καταφέρνουν να φτάσουν σε αυτό το σημείο δεν ξέρω.

Ίσως γιατί ως ένα βαθμό μάλλον συμφωνώ με τον tovene592

ProFyLaKtiKo είπε...

για το συγκεκριμένο άνθρωπο που μιλάω εγώ, ποτέ δε θέλησα να αλλάξω το χαρακτήρα του. μπορεί να ήμασταν αρκετά αντίθετοι και ίσως γιαυτό ταιριάζαμε και γιαυτό ένιωθα ότι ένιωθα.

απλά κάποιες φορές η συμπεριφορά του ήταν τέτοια ώστε να πληγώνει τον εαυτό του και εμένα, οπότε και αυτό ήταν που ήθελε αλλαγή.

περισσότερα σε επόμενα post της "ταμπέλας" dark :)

το παραπάνω απαντάει κάποια πράματα τουλάχιστον για τον basnia, τόβενε και θράσο..

για το etalon etalon απλά να πω, πως και εγώ κάποιες φορές απορώ με το πόσα πράγματα μπορεί να έχω μέσα μου και όμως να μη μπορώ να τα εξωτερικεύσω...

@mahler, equilibrium : μήπως πρέπει να ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα (ξανά) από κοντά; [λέω εγώ τώρα χωρίς να ξέρω....]

mahler76 είπε...

Φίλε μου αυτό θα το κρίνει ο Χρόνος. Προς το παρόν ετοιμάσου να περάσουμε σούπερ το Σαββάτο.

Soula είπε...

Θα έπρεπε να ξεκαθαρίστει πρώτα η έννοια tabula rasa γιατί γίνεται κακή χρήση του όρου και μετά ας λυθούν οι όποιες διαφορές μεταξύ όποιων τις έχουν.
Γιατί δε μπορείς να κάνεις σωστή συζήτηση 1ον με ηλίθια επιχειρήματα και 2ον με το να λες αρλούμπες (γλωσσικά και νοηματικά αναφέρομαι)
Ας μάθουμε πρώτα κάποιοι τα ελληνικά και μετά επεικτεινόμαστε και στα λατινικά...

C U on Saturday :D

Strahd είπε...

Αχ, αυτό το παρελθόν. Γιατί πάντα έχει τη δυνάμη να μας στοιχειώνει;...

oblivion είπε...

είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που γίνεται εδώ μέσα! ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι όλοι νιώθουν ότι τους αγγίζει αυτή η κουβέντα! κι εγώ την έχω πει αυτή την ατάκα και είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα την ξαναπώ. αλλά για να μοιραστώ την εμπειρία μου, όταν είχα καταλάβει ότι δε μπορώ να είμαι με κάποιον επειδή δεν αλλάζει - πρώτα απ' όλα για αυτόν τον ίδιο - παράλληλα σκέφτηκα ότι για να θέλω να αλλάξει ώστε να είμαστε μαζί, κάτι δεν πάει καλά. κάπου έκανα λάθος κι εγώ, που επέλεξα να είμαι με κάποιον που χρειάζεται να αλλάξει για να είμαστε μαζί. όχι; ε; :) την καλησπέρα μου σε όλους!

ProFyLaKtiKo είπε...

@soula : το σάββατο λοιπόν... να μου εξηγήσετε και μένα το tabula rasa...

@strahd : μα γιατί λέγεται παρελθόν βεβαίως βεβαίως :)

@oblivion : όπως τα λες. φοβερό. μια φράση που όλοι μας την έχουμε πει,ακούσει,ζήσει και μάλλον ανατριχιάζουμε :)

Monica είπε...

Εγώ τώρα γιατί αρχίζω να ταυτίζομαι???

Κώστας είπε...

Μπράβο σου durex! Μας πέτυχες όλους με αυτό το ποστ.

Εγώ θέλω να αλλάξω.. για μένα, για το αγόρι μου, τους γονείς μου και τους ανθρώπους που αγαπάω. Δε μου αρέσει αυτό που είμαι, ειλικρινά. Αλλά δεν μπορώ... μήνες παιδεύομαι και δεν τα έχω καταφέρει να αλλάξω μία πτυχή του χαρακτήρα μου. Είμαι τελείως απογοητευμένος.

ProFyLaKtiKo είπε...

ίσως τότε δε θέλεις την αλλαγή. δεν είναι απαραίτητο να απογοητεύεσαι. δεν είναι εύκολο πρώτα απόλα. νομίζω πως για να πετύχεις μια αλλαγή του εαυτού σου, πρέπει να έχεις γερό κίνητρο!